Postcrossingin löysin Hesarin NYT liitteestä ollessani eräällä karaokekeikalla. Myöhemmin ollessani netissä asia tuli mieleen ja päätin kokeilla sitä. Nyt olen ollut jäsen jo muutaman vuoden ja korttejakin on kertynyt reilusti. Yhtään roskapostia en ole vielä tämän tiimoilta saanut.

 

Postrcossing on projekti jossa osallistujat saavat paperisia kortteja ympäri maailmaa. Edellytyksenä on että lähetät itse ensin yhden postikortin. Sivustot ovat englannin kielellä.

 

Ensiksikin sinun täytyy rekisteröityä. Osoitteesi ei ole missään julkisesti näkyvillä, vaan sen saa aina se henkilö joka lähettää sinulle kortin. Kortin lähtömaata et voi valita itse. Korttiin tulee ID tunnus jolla vastaanottaja rekisteröi korttisi. Ja heti kun se on rekisteröity, seuraava henkilö joka aikoo lähettää kortin saa sinun osoitteesi. Samaten kun sinä saat kortin, sinun tulee rekisteröidä ID ja näin kortin lähettäjä saa taas itse kortin.

 

Sinulla saa olla kerrallaan matkalla vain viisi korttia. Kun lähettämääsi korttia ei ole rekisteröity 60 päivään se muuttuu "punaiseksi" eli saat ottaa sen tilalle uuden osoitteen. Kun korttisi on ollut matkalla yli 100 päivää, saat kortin vaikka omasi ei olekaan mennyt perille. Minulla on jäänyt 2 korttia matkan varrelle, mutta olen saanut myös kiitoskortteja lähettämästäni kortista.

 

Tarkistin postin sivuilta, että alle 20g kortti menee 1. luokan postimerkillä kaikkialle maailmaan. Korttiin kannattaa muistaa laittaa myös "By Air Mail" tarra jolloin kortit matkustavat ykkös luokassa. Lähetettävä kortti voi olla esim. maisema kotipaikkakunnastasi tai muu sinua kiinnostava aihe. Kun tilaat osoitteen, saat sähköpostiisi viestin, jossa kortin saaja kertoo itsestään. Näin voit lähettää myös saajaa kiinnostavan kortin. Liian ronkeli ei kuitenkaan kannata olla.

 

Jos kiinnostaa, käy katsomassa:

 

www.postcrossing.com