Päätin sitten minäkin hommata pidemmän viisumin kun suhteessa halvemmaksi tulee kuin kerta sellainen. Niinpä sitten päätin lähteä ensimmäiselle vierailulle itänaapuriin.

Matka alkoi lupsakasti sillä, että käännyin takaisin ja hain Greencard:in. Siitä mukavasti Suomen tulliin jossa setä muistutteli jotta auto pitäisi mitä pikimmiten katsastaa. Juu, tottakai, hyvä kun muistutit :-)

Venäjän ensimmäinen puomi. Problem! Ahaa.. Mitähän siellä, jaa jotta olen kaksi tuntia liian aikaisessa, siis viisumi astuu voimaan ihan kohta. Tiukkaa neuvottelua. No eipä siinä mitään, hymy ja Welcome. Seuraavalla puomilla. Problem. Niin tuo edellinen setä sanoi ettei haittaa. Auto tuonne! Selvä....

Pari tuntia neuvotteluhuoneessa, 30 allekirjoitusta, 50€ sakkoa ja welcome huomenna uudelleen. Muista maksaa sakko venäjän puolella pankissa ja esitä kuitti tässä jos haluat tulla uudelleen. Mutta käy nyt tax freessä ennen paluuta.

No sitten auto katsastusaseman pihaan ja kotiin. Aamulla kyydillä sinne. No ei lähde käyntiin kun on niiiiiiiiiiiin kylmä. Viereisestä huoltamosta lämpöä ja hellyyttä ja wroooom. Ei kun katsastamaan. --- olis yks juttu. NO?? Joku hemmetin kolinan vähentäjän estäjän poistaja on siinä kunnossa että suoritus on hylätty. AHAA.... Niin ja btw et saa ajaa tällä autolla ennen korjausta. No eipä siinä mitään.

Kyydin antaja saapuu: " minun autossa syttyi kaikki merkkivalot!" No viedään tuohon viereiseen huoltoon, josko ne ottaisi minunkin ratsun sinne. Joo, koko paikkakunnalta ei löydy autoon 1. laturia ja hihnakin on lähes poikki. No ONNEKSI minun auto saadaan kuntoon niin päästään pois. Olis yks juttu. NO MITÄ??? Koko paikkakunnalta ei löydy sitä hemmetin tankoa. 

Ankaraa miettimistä mitäs .....ua nyt? Mulla olis ehdotus... Kerro heti! Saatte miun auton ilmaiseksi, mie korjaan ja katsastan nuo molemmat autot ilman lisäkustannuksia (paitsi tietty katsastusmaksu + korjausmaksu ja varaosat) ja tuutte huomenna hakemaan ne.

Ai että naisia ei palvella??