Vuonna 2001 olin Hollannissa opiskelemassa ja silloinen asuintoveri askarteli iltaisin kolmiulotteisia kortteja. Silloin niitä ei tainnut pahemmin Suomessa olla.. Torilla oli myytävänä isoja arkkeja joista näitä kortteja sai tehtyä. Kovasti mieluilin ostaa näitä tarvikkeita mukaani, mutta kuljetusresurssien ollessa rajalliset päätin jättää korttitarvikkeet Hollantiin.

 

Pari vuotta sitten käsityömessuilla oli sitten myynnissä näitä arkkeja joista 3D kortteja sai tehtyä ja minä tietysti niitä ostamaan. Harmittelin vain miten hankalaa niiden tarvikkeiden saanti oikein on. Mutta useampi kolmiulotteinen joulukortti tuli kuitenkin tehtyä.

 

Kovan etsinnän jälkeen löysin sitten internetistä sivuston jossa myydään mm. näitä askartelumateriaaleja ja tilin tultua innostuin sitten tilaamaan. Nyt minulla on oma askartelulaatikko :o)

 

3D korttien teko vaatii kärsivällisyyttä ja rauhallisen ympäristön. Siinä on myös pieniä liikkuvia osia, tai siltä se ainakin tuntuu kun joku kukkasen keskusta, joka oli juuri pöydällä, ei siinä enää olekaan. Lisäksi se vaatii sorminäppäryyttä, kenties pinsetit, kaksipuolista tarraa ja hyvät sakset sekä paperiveitsen.

 

Ideana on leikata ensin pohjalle iso kuva. Seuraavasta kerroksesta jätetään jotain pois. Uudet kerrokset laitetaan paikoilleen kaksipuolisen teipin avulla, jolloin kerrokset jäävät vähän koholleen. Näin tehdään esim. 4-6 kerrosta tai miltä itsestä tuntuu. Lopputulos on kuin taulu.