2.3.20014

 

Helmikuun viimeisellä viikolla joku sai kuningataridean. Kaikki 7-veljestä langat riviin ja niistä itselle pitkä villatakki. Sopikoohan nuo värit yhteen? Minkä mallinen. Ehdottomasti kirjoneuletta, mutta miten mie saan nuo värit sopimaan yhteen? Haa! Ostan pohjaväriksi lisää lankaa... Ai niin.. Miunhan piti tuhlata nuo vanhat pois..

 

1-normal.jpg

Tässä päävärit

 

Paljon kuvioita etsittyä sain päätettyä millä värillä aloitan. Mallikin oli jo päätetty, ainakin kainaloon saakka.. Eli ryhdyin tuumasta toimeen ja palmikkohelma alkoi valmistua.. Pari kuviokerrosta (5cm) neulottua tajusin että neulon kireää (Minä!) ja helma lörpöttää.. Arghh!! Mutta hei, onneksi kuvio on helppo irrottaa purkamatta kokonaan. Helmaan voi neuloa lisää ja liittää jo tehdyn takaisin. Taas noin 10 cm neulottua huomaan että vaikka loin liikaa silmukoita neulon edelleen melko kireää (minä en koskaan neulo kireää!) ja takki on liian kapea. Paitsi jos siitä tekee lyhyen. Huoh.. Arvatkaa mitä on luvassa?

 

2-normal.jpg

Tämän verran ennätin tehdä

3-normal.jpg

Osat erotettu ja uutta tulossa. Uskollinen apuri menossa mukana​

 

Takkia ei voi kaventaa niin paljoa, että uusi vanha pala kävisi siihen, joten.. Silmukoin sen keskelle uutta, neulon reunoille lisää, ja silmukoin ne kiinni, tai jotain.. Ja jatkan niillä. No helmakaitale pitää irroittaa (TAAS!) ja neuloa kohti varpaita leventäen. Ja silmukoida se kaitale kiinni, taas.. Paitsi ei se ehkä sovikaan tähän, taidan purkaa sen kokonaan.. Eli tulen neulomaan takkia molemmista suunnista yhtäaikaa.. Kipeät käteni on kuitenkin sitämieltä, että on tauo  paikka. Jatkan taistelua taas huomenna.

 

4-normal.jpg

Onneton helmakappale..

 

Taistelu on jatkunut alhaalta ylöspäin.. Jätin neuleen eilen illalla parkkiin puikot kainaloiden kohdalla. Rintojen kohdalla oleva ärhäkkä raita vie huomion pois minusta. Joka ei kärsi katsoa voi suunnata katseensa muualle :-P Sovittaminen on haasteellista liian suuren sovitusnuken ja liian lyhyiden pyöröjen takia. Ai mikä niitä pitkiä vaivaa?? Oikean kokoiset puupäät eivät kestäneet minun  matkassa vaan päättivät levitä (katkeama juuressa)

 

puikot-normal.jpg

Päätin etten tee vielä hihoja vaan luon niihin tarvittavat silmukat ja jatkan kaarroketta raglan kavennuksin. Teen hihat sitten ylhäältä alaspäin kunhan näen mitä värejä on jäljellä, jotta niistä tulisi symmetriset. Ja toisaalta jos langat loppuu (ai minulta?!) tehdään liivi! Mutta minulla on oikeasti ongelma! Haluaisin tehdä vielä hupun ja pidentää helmaa. Lisäksi nappilista täytyy tehdä. Ja mikä pahinta, kaikki kivat värit alkaa loppua. Istuuko jäljellä olevat kokonaisuuteen? Jospa sittenkin ostaisin ihan pikkuriikkisen lisää??

No niin.. Yksi kerä läksi kaupasta mukaan. Hyvä päätös! Nyt on menossa jo toinen hiha. Sitten pidennetään helmaa ja päätetään tehdäänkö huppu vai kaulus. Vaikeita päätöksiä. Pikainen sovitus. EI! Tuleeko tästä liian tiukka? Pistetään usko siihen että kun takin pingottaa se istuu paremmin. Ja eihän kukaan paksun paidan päälle villatakkia laita, eihän?  Olisi nimittäin kurja lahjoittaa tuotos pois, vaikka en nyt lisälämmikettä tarvitsekaan. Kurjaa tässä touhussa on lisäksi se, että työ haittaa harrastuksia. Eikö olekin outoa, eivät ymmärrä että pitää neuloa silloin kun on inspiraatio päällä! Villatakki jäi siis kotiin odottamaan puikko helmassa ja toinen kaula-aukossa kun minä lähdin rinkka selässä viikon elämysmatkalle.

 

5-normal.jpg

Tämä jäi yksin kotiin..

 

Takin elämä on saanut jatkoa.. Helma valmistui ensimmäisenä (ambulanssissa) ja päädyin lopulta siihen, että en laita sitä palmikkokaitaletta minkä alunperin tein. Kaulus.. Aiheutti päänvaivaa ja pahaa mieltä. Tein ja purin ja tein ja purin. Enkä edes tiennyt minkälaisen siitä haluan! Vihdoin sekin vaikuttaa valmiilta ja vuorossa on nappilista. (Joka sekin taitaa päästä purkutuomion alle ennen kuin ennättää edes alkamaan) Niin, se yksi pieni kerä oli kyllä todella hyvä ostos

 

6-normal.jpg

 

Pääsin vihdoin vaiheeseen nappien metsästys. Ennen sitä tappelin nappilistan kanssa. Se on hyvinkin kaunis, mutta vetää kummallisen kippuraan.. Niin, ne napit.. Miksi niitä pitää olla niin paljon? Ja kun löydät mieluisan niitä ei ole tarpeeksi. Lopulta löysin (kännykän kuvaa apuna käyttäen) mieluisat napit. Yleensä minulla on ongelmia ommella napit reikien kohtaan niin, ettei helmat vedä kieroon. Nyt onnistuin! Mutta reuna vetää edelleen kippuraan. Vähän ompelua ja sekin rupeaa tottelemaan. Lopputuloksena n. 1kg vähemmän lankaa ja saman verran enemmän villatakkia.

 

7-normal.jpg

8-normal.jpg

9-normal.jpg

Ensimmäinen kuva toimi mallina nappien ostolle. Toisessa näkyykin mitä löytyi ja uskollinen kaveri auttoi tietysti myös nappien ompelussa..

10-normal.jpg                       11-normal.jpg

Koska en malttanut odottaa, piti napata kännykkäkuva valmiista takista..